Events

Inschrijven

Aankondiging webinar: vrijdag 3 mei van 11.30u tot 12.15u

Living Lab Circulair Beton schakelt een versnelling hoger! – Wat brengt 2024?

Ben je benieuwd naar de tussentijdse resultaten van het Living Lab Circulair Beton en wil je weten welke events en infomomenten er op de planning staan voor 2024?

Neem dan deel aan ons webinar, dat doorgaat op vrijdag 3 mei van 11.30u tot 12.15u, met op agenda:

  •  1 jaar Living Lab: tussentijdse resultaten en belangrijkste actiepunten voor 2024
  • Samen bouwen aan een professioneel ecosysteem: hoe kan jij bijdragen?
  • Overzicht geplande events voor 2024
  • Pilootprojecten: stand van zaken een eerste leerlessen

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de toepassingsmogelijkheden van circulair beton in Vlaanderen!

Hopelijk tot dan!

Inschrijven
Inschrijven

7 november 2023 - Webinar Vlaams Betonakkoord

stand van zaken en bijdrage van de Belgische Cementindustrie

Een jaar geleden heeft de betonsector zijn ambities geformaliseerd in het Vlaams Betonakkoord.

Wat is nu de stand van zaken? Welke zijn de initiatieven op het terrein? Zullen de doelstellingen voor 2030 en 2050 gehaald worden? Wat doet de cementindustrie om zijn CO2-voetafdruk te reduceren?

Wat is de rol van ondernemers in deze niet eerder geziene transitie? Wordt er nog gebouwd met beton in 2050?

U krijgt antwoord op al deze vragen tijdens ons webinar op dinsdag 7 november van 16.00 tot 17.00 uur.

Sprekers: Willy Goossens (Groen Beton Vert) en Hervé Camerlynck (FEBELCEM), gemodereerd door Gerrit De Goignies (Embuild Vlaanderen)

Inschrijven
Kennis- en netwerkevent

3 oktober 2023

Ben je benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden van circulair beton? Overweeg je de toepassing ervan en ben je op zoek naar expertise of geschikte partners?

Kom dan op 3 oktober naar het “kennis- en netwerkevent Circulair Beton”.

In de aanbieding: inspirerende sprekers, interactieve workshops, ontmoetingen met experten en networking.

Kennis- en netwerkevent

Nieuws

Herbekijk het webinar 'Living Lab Circulair Beton schakelt een versnelling hoger! - Wat brengt 2024?'

Op vrijdag 3 mei organiseerde het Living Lab Circulair Beton een webinar waarin de eerste tussentijdse resultaten werden gepresenteerd. Hierbij werd een update gegeven over de actiepunten van het Living lab Circulair beton waarbij o.a. het Beton-innovatieloket aan bod kwam en hoe we kunnen bijdragen tot het ecosysteem. Daarnaast werd een stand van zaken besproken over het pilootproject van het Facilitair Bedrijf en dat van Colruyt Temse.

Meer informatie en de opname kan je hier terugvinden: Het Living Lab Circulair Beton schakelt een versnelling hoger! – Wat brengt 2024?

Volg ons nu ook op Linked-in!

Het Living Lab Circulair Beton heeft nu ook een linked-in pagina. Volg ons en blijf op de hoogte van onze acties, toekomstige events en belangrijk nieuws met betrekking tot circulair beton in Vlaanderen.

Word lid van onze groep!

Het eerste clusterevent was een succes!

deelnemers event

Op 3 oktober ging het eerste Kennis- en netwerkevent van het Living Lab Circulair Beton door. Dit event bracht verschillende stakeholders dichter bij elkaar, stap 1 naar het dichten van de kloof tussen vraag en aanbod van circulair beton.

Het was een zeer inspirerende dag waarbij we aan het denken werden gezet door de boeiende sprekers in de voormiddag en werden uitgedaagd tijdens één van de workshops in de namiddag. Tussendoor was er ook ruimte voor matchmaking waar deelnemers met elkaar in gesprek gingen over alle aspecten van circulair beton. We registreerden meer dan 100 ontmoetingen!

Het programma van de dag en de presentaties kan je hier terugvinden: Kennis- en netwerkevent Living Lab Circulair Beton. We hopen jullie op een volgend event ook zo talrijk te mogen ontvangen.

Living Lab Circulair beton start op!

Rond circulair beton is het laatste nog niet gezegd. Integendeel, het nieuwe Living Lab met Embuild Vlaanderen, Buildwise en GroenBetonVert, zet zich tot 2025 in om circulair beton op grote schaal te gebruiken. Dit doen we via collectieve instrumenten, concrete try-outs en het versterken van het ecosysteem. Meer nieuws volgt!

Samen met FEDBETONVITOVSOR vzw Vereniging van Sloop- Ontmantelings- en Recylagebedrijven, Be-Cert, COPROColruyt GroupHet Facilitair Bedrijf – Vlaamse overheidPOM West-VlaanderenSTRABAG Belgium en ResourceFull.